Totul Despre Scooby Doo
Meniu
Jocuri Noi Despre Scooby Doo

Despre Scooby Doo

Despre Scooby Doo

Scooby Doo un serial animal de televiziune produs pentru programul animat de sambata dimineata in diferite versiuni din 1969 pana in prezent. Seria a fost creata de Joe Ruby si Ken Spears pentru Hanna-Barbera Productions, care au produs numeroase spin-off-uri pana in 1997 cand Warner Bros. au preluat conducerea asupra acesteia.

Cu toate formatul, distributia si varsta personajelor a variat semnificativ de-a lungul anilor, versiunea cea mai cunoscuta contine un caine vorbitor - Scooby-Doo si patru adolescenti: Fred (Freddie) Jones, Daphne Blake, Velma Dinkley si Norvile Shaggy Rogers.

Personajele (colectiv numite oficial Mistere SRL - en Mystery, Inc. - cu toate ca nu a existat o referire la acest nume in seria originala) calatoresc intr-o duba numita Masina Misterelor (en. Mystery Machine) si rezolva mistere care de obicei contin povesti despre fantome, monstrii mitici si alte forte supranaturale.

La sfarsitul fiecarui episod, forta supranaturala avea o explicatie rationala (planuri diabolice care foloseau costume si efecte speciale pentru a speria sau a distrage atentia). Unele versiuni ulterioare au oferit variatii asupra temei si explicatiei supranaturalului, precum si noi personaje, precum varul si nepotul acestuia, pe langa sau in locul unor personaje.

Scooby-Doo a fost initial transmis de CBS din 1969 pana in 1976 cand a fost mutat pe ABC. ABC a anulat desenul in 1986, dar a difuzat un spin-off, Un catel numit Scooby-Doo, din 1988 pana in 1991. O noua serie Scooby-Doo, Ce mai faci tu, Scooby-Doo? a fost difuzat de WB Network din 2002 pana in 2005. Reluari ale seriilor originale precum si din Ce mai faci tu, Scooby-Doo? sunt difuzate frecvent pe diferite posturi de televiziune din toata lumea, precum Cartoon Network si Boomerang.

Cei patru tineri si Scooby Doo! (oficial numiti "Mistere SRL", cu toate ca nu se face referire la acest nume in seria originala) se plimba prin lume intr-o masina numita "The Mystery Machine"(rom. "Masina Misterelor"), si rezolva mistere legate de fantome si alte forte supranaturale.

La sfarsitul fiecarui episod, fortele supranaturale au explicatii rationale, de obicei infractori in masti si costume, folosind efecte speciale pentru a speria si a distrage atentia.

Versiunile mai tarzii ale serialului contin diferite variatii ale supranaturalului, si include personaje ca varul lui Scooby, Scooby-Dum si nepotul lui Scooby, Scrappy-Doo pe langa personajele originale, sau chiar in locul lor.

In 1968 un numar de organizatii conduse de parinti, denumita Action for Children's Television sau ACT au organizat proteste vocale legate de prea multa violenta in serialele de Sambata dimineata.
Multe dintre aceste proteste s-au referit la productiile Hanna-Barbera, Space Ghost si The Herculoids care au fost anulate in 1969 din cauza presiunilor celor de la ACT. Membri ai acestori organizatii au urmarit Hanna-Barbera si alte studiouri de animatie pentru a se asigura ca noile desene vor fi sigure ca si aceste jocuri pentru copii.

Fred Sliverman, director executiv in fruntea programelor pentru copii pentru cei de la canalul CBS la acea vreme cauta un program care sa revitalizeze emisiunile de Sambata dimineata si el a organizat grupurile care au urmarit Hanna-Barbera si celelate studiori de animatii.

Rezultatul a fost, The Archie Show, bazat pe cartea cu glume pentru adolescenti a lui Bob Montana. Au avut succes si numerele muzicale The Archies difuzate in timpul fiecarui program (dintre care cel mai de succes a fost Shugar).

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Scooby_Doo

acest articol a fost citit de 1,013 ori

Mai multe categorii

Articole Copii

Mai multe articole